Beeld-website-oud-nieuw

HistoriekLees hier méér over het ontstaan van Zquadra tot op heden

1995

Opstart zquadra

Alles begint met de overname van het fotokopie center, geleid door 2 personen dhr en mevr Nys, gelegen aan de Kulak universiteit te Kortrijk.
De bestaande activiteit betrof deels een kopiecenter en anderzijds een boekenhandel.
Vaak bij een overname vallen er lijken uit de kast.
Gevolg : de boekenhandel moest worden afgestoten.
Bijgevolg werden wij genoodzaakt ons volledig toe te leggen op het nemen van kopieën voor bedrijven, studenten en particulieren.

Gebouw 1995
1997

Digitaal printen

Het dupliceren van documenten in kleur stond aan het begin van een revolutionaire toekomst. Aansluitend werden de eerste machines op de markt gebracht waarbij men rechtstreeks vanuit de computer kon sturen naar de kleurenprinter.
Dergelijke configuratie werd toen geïnstalleerd door Canon.

1998

Te klein

Na enige verbouwingswerken, werd het pand te klein bevonden en werd er verhuisd voor de eerste keer naar een ietwat groter gebouw aan de Expo hallen te Kortrijk. Hiermee ging ook de investering gepaard met de eerste High volume kleurenprinter van Canon.

2003

HP Indigo pers 3500

Investering in de eerste HP Indigo pers 3500. Hiermee werd de eerste stap gezet van het digitaal printen naar het digitaal drukken. Nog steeds onder de noemer van fotokopie center, niettegenstaande dat van toen af al offsetresultaten werden bereikt.

2007

HP Indigo 7000

Als allereerste in de Benelux werd de HP Indigo 7000 pers bij ons geïnstalleerd. Dit zorgde voor een serieuze kentering binnen het bedrijf. Grotere runs konden worden aangegaan, scherpere prijssettings alsook een sterke vooruitgang op vlak van kwaliteit.

HP-7900
2008

Nieuwbouw

Een jaar later werd de beslissing genomen om een nieuwbouw te gaan neerpoten. We zouden dus al voor de tweede maal verhuizen. De intrek in het nieuwe gebouw dateert van januari 2009.

Zquadra-Building
2011

Zquadra

Een naamsverandering drong zich op. De vlag dekte de lading niet meer. Zo ontstond de nieuwe bedrijfsnaam ‘Zquadra’. In het woordje ‘Zquadra’, vind men ‘quadri’ terug. De veel gebruikte term voor 4 kleuren. We waren al lang niet meer bezig met fotokopies en printen maar wel met het hoogwaardig digitaal drukken van 4 kleuren druk. ‘Squadra’ wordt vertaald naar ‘Team’. Werken in team verband, het vormen van een perfect team, … Dit alles is de waarde en de kracht van een bedrijf.

logo-zquadra-zwart
2012

3 Ploegen

Wij drukten toen al een jaar in een 3 ploegenstelsel op die ene HP Indigo 7000 pers.
Een tweede pers drong zich heel sterk op in afwachting van de allernieuwste grootformaat pers die nog op de markt moest komen. In de zomer van 2012 werd de tweede 7000 pers geïnstalleerd.
De capaciteit werd bij deze verdubbeld alsook konden we nog beter de deadlines gaan garanderen.

2013

Franse markt

In 2013 werden de eerste stappen op franse bodem gezet. Een franse vertegenwoordiger werd aangeworven om de markt in Frankrijk aan te snijden. En met succes. De omzet gerealiseerd in Frankrijk tot op vandaag betreft 35 % van onze totale omzet.

2014

HP Indigo 12000

Opnieuw als één van de eersten in de Benelux werd de HP Indigo 12000 pers binnengehaald. De zolang verwachtte digitale drukpers op groot formaat 53 x 75 cm was er. Vanaf toen kon onze portfolio bijzonder ruim worden uitgebreid en dit resulteerde na een aantal jaren in een bijna verdubbeling van onze omzet.

HP-10000
2018

Totaalpakket

Op vandaag beschikken wij dus over 3 HP Indigo persen. Er wordt gedrukt in een 3-ploegenstelsel 5 op 7. Daarnaast beschikken wij uiteraard over een volledige afwerkingsafdeling, zodoende wij alles intern kunnen gaan afwerken en verwerken. Wij staan ook in voor alle verzendingen of leveringen aan huis. Dagelijkse ophalingen van de afgewerkte bestellingen door Bpost, TNT, UPS.

2021

Coming soon

Verhuis naar het nieuwe bedrijfsgebouw wordt voorzien in 2021.

de nieuwe locatie wordt de industriezone Kortrijk Noord.

Nieuw Gebouw News
Nieuw Gebouw News
2022

In gebruikname eerste HP Indigo 100K

Op 2 mei werd de eerste HP Indigo 100K digitale drukpers, in ons land, bij Zquadra in gebruikgenomen. Hogere capaciteit, hogere volumes en scherpere prijzen zijn de meest opvallende karakteristieken.

 

886 Main
886 Main